1. Koopgids
  2. mechanische toetsenbord

De top 10 beste mechanische toetsenborden van 2024

Laatst bijgewerkt: 15 jun. 2024

Aandacht: Voor elke gamer, typist of iemand die veel tekst verwerkt, is het mechanische toetsenbord de beste keuze voor het verwerken van teksten of het spelen van games. Vermoeidheid is geen issue meer als je kiest voor een mechanisch toetsenbord. Maar welke kies je uit de vele mogelijkheden? Daarom hebben we een Top 10 samengesteld van de beste mechanische toetsenborden, zodat iedereen een goede keuze kan maken volgens zijn behoeften en eisen. Interesse: Wil je een toetsenbord dat stevig is en responsief? Wil je meer weten over de top 10 mechanische toetsenborden? Dan zit je hier goed. In deze top 10 hebben we rekening gehouden met de verschillende prijzen en kwaliteiten waardoor je de juiste keuze kan maken. Désire: Als je op zoek bent naar een mechanisch toetsenbord dat voldoet aan je behoeften, dan is het belangrijk dat je de juiste informatie krijgt. Je wilt een toetsenbord dat aan je eisen voldoet, maar tegelijkertijd ook binnen je budget past. Daarom hebben we de top 10 mechanische toetsenborden samengesteld zodat jij een goede keuze kan maken volgens je eisen en behoeften.

Wat is een goede mechanische toetsenbord?

Een goede mechanische toetsenbord kan voor iedereen anders zijn. De ene persoon heeft andere voorkeuren dan een andere persoon. Dit is precies de reden waarom we voor een top 10 zijn gegaan en niet voor een top 3. Een top 3 heeft namelijk te weinig variatie, omdat niet iedereen hier een goede mechanische toetsenbord uit kan halen voor zichzelf.

We doen dan ook altijd hard ons best om voor iedereen de beste mechanische toetsenborden in onze top 10 mechanische toetsenborden te hebben staan. Zo kun je zelf nog wat onderzoek doen naar de mogelijkheden en aan de hand daarvan kun je een mechanische toetsenborden kopen. De top 10 is een richtlijn, dus zorg ervoor dat jezelf altijd nog wat onderzoek doet.

Een mechanische toetsenborden vergelijking opgesteld door experts

Een kundig oordeel vellen over de mechanische toetsenborden is voor ons er belangrijk. We willen niet dat we mechanische toetsenborden aanprijzen die helemaal niet goed zijn. We mechanische toetsenborden vergelijken ook altijd. Voor ons is dit veel werk, dus dit doen we samen met onze kenners. Zo zorgen we ervoor dat we alles duidelijk op papier kunnen zetten.

Een oordeel vellen is niet altijd makkelijk. Daarom is het handig om zelf ook nog even te kijken naar de opties die er zijn. Zo kun je kijken wat je nodig hebt in een mechanische toetsenbord en of de mechanische toetsenbord die we aanbieden dit ook heeft. Zo kun je een mechanische toetsenbord test doen om hierachter te komen.

Inhoudsopgave

De favorieten van MakkelijkElectronica.nl - TOP 10 mechanische toetsenborden van 2024

Lees snel verder voor onze top 10 beste mechanische toetsenborden. Ontdek meer over de best geteste mechanische toetsenborden en maak een keuze voor jezelf welke mechanische toetsenbord je wilt gaan kopen.

SteelSeries Apex 5

5/5

De SteelSeries Apex 5 is een innovatieve gaming toetsenbord met een uniek hybride mechanisch ontwerp dat zorgt voor een ergonomische typervaring en een lange levensduur. Het toetsenbord is voorzien van een QWERTY-indeling voor gemakkelijk gebruik en het RGB-backlight biedt een verbluffende visuele ervaring. Het toetsenbord is ook uitgerust met een premium aluminium bovenplaat voor een stijlvolle uitstraling en een stevige constructie. Bovendien is het toetsenbord voorzien van een aanpasbare LCD-touchscreen, waarmee gebruikers hun game-instellingen kunnen aanpassen en hun favoriete media kunnen afspelen. Het toetsenbord is ook compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows en Mac. Dit maakt het toetsenbord perfect voor zowel professionele als thuisgebruikers. Met de SteelSeries Apex 5 krijg je een professionele gaming-ervaring in een stijlvol en robuust design. Het toetsenbord is voorzien van een geavanceerde anti-ghosting technologie en een grote aanpasbare macro-functionaliteit, waardoor je meer controle krijgt over je games. Bovendien heeft het toetsenbord een ingebouwde audioknop voor gemakkelijke toegang tot audio-instellingen. Het toetsenbord is ook voorzien van twee USB-poorten en een 3.5mm-koptelefoonaansluiting, zodat je gemakkelijk je.

Royal Kludge

5/5
De RK87 TKL toetsenbord is uitgerust met een RGB-verlichting en een verlichtingspatroon dat het toetsenbord een unieke uitstraling geeft. Met de optie om de verlichting te dimmen of aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur. Dit design biedt een comfortabele typervaring met een kortere afstand tot de toetsen, wat resulteert in een betere respons. U heeft de keuze om het toetsenbord aan te sluiten via USB-C, Bluetooth of 2.4GHz draadloos. Met behulp van een speciale schakelaar zijn deze connectiviteitsopties gemakkelijk te wijzigen. De RK87 TKL toetsenbord is ook voorzien van Hot Swappable switches, waarmee je de mechanische toetsenbord switches gemakkelijk kunt verwisselen. Ze bieden een precieze respons en een geruisloze ervaring. Bovendien is het toetsenbord voorzien van een TRI-MODE 2.4GHZ die zorgt voor een betrouwbare verbinding met een maximale afstand van 10 meter. Daarnaast is het toetsenbord uitgerust met een krachtige 32-bits ARM processor, die het toetsenbord 30% sneller maakt dan andere toetsenborden in dezelfde prijsklasse.

Logitech MX

5/5

Het Logitech MX Mechanical toetsenbord is een must voor iedereen die veel tijd achter een computer besteedt. Het toetsenbord heeft een modern design en is gemaakt van duurzaam materiaal. De toetsen hebben een levensduur tot wel 50 miljoen aanslagen. Het toetsenbord wordt geleverd met een USB-ontvanger waarmee je het toetsenbord draadloos kunt verbinden met je computer. Het toetsenbord is geschikt voor het QWERTY ISO-toetsenbord en is compatibel met Windows, macOS, Android en iOS. Door de slimme energiebesparende technologie gaat de batterij tot maar liefst 24 maanden mee.

K30 Mechanisch Gaming

5/5

NO DESCRIPTION

XINMENG

5/5

XINMENG RF-68MINI draadloos mechanisch toetsenbord is een licht en draagbaar toetsenbord met 68 toetsen en een Low-Key BrownSwitch met een lange levensduur. Het biedt een mechanische office-ervaring en kan worden gebruikt voor thuiswerken, schoolwerk, spelen en meer. Daarnaast is het toetsenbord voorzien van kleurrijke verlichting die uw gaming-ervaring kan verbeteren. Het XINMENG RF-68MINI toetsenbord heeft meerdere verbindingsmethoden, waaronder Bluetooth-verbinding met maximaal drie apparaten, een 2,4 GHz draadloze verbinding en een bekabelde verbinding. Dankzij de dikke 3 meter lange USB-kabel kun je het toetsenbord gemakkelijk verbinden met elk apparaat. Deze drie verbindingsmethoden stellen je in staat om op elk moment en overal gemakkelijk te typen.

Redragon Kamura

5/5

Met het Redragon Kamura K552 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord QWERTY Blue Switch ervaar je game genot met een geheel nieuwe dimensie. Het toetsenbord is ontworpen met een stijlvolle ABS constructie, waardoor het toetsenbord een stevige en solide handvat heeft met een strakke look. De RGB achtergrondverlichting zorgt voor een aantrekkelijke verlichting bij het spelen van je favoriete games. Het mechanische toetsenbord is uitgerust met Blue Switches die voor een krachtige reactie zorgen. De anti-ghosting en de key-rollover technologie zorgen ervoor dat je nooit verrast wordt door een verkeerde actie. Het toetsenbord heeft ook 12 multimedia toetsen die gemakkelijk toegankelijk zijn om je spelervaring te verbeteren. De keycaps zijn gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal dat een grote duurzaamheid en levensduur biedt. Met het Redragon Kamura K552 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord QWERTY Blue Switch kun je je spelervaring naar een hoger niveau tillen!

Penclic MK1 mechanisch toetsenbord

5/5

Het Penclic MK1 mechanisch toetsenbord is ontworpen voor het ultieme comfort en precisie. Het heeft een slank, modern design met witte achtergrondverlichting, waardoor je in iedere situatie perfect kunt werken. Het toetsenbord is voorzien van Kaihl Brown switches, waardoor elke toets een lange levensduur heeft en je altijd de juiste reactie krijgt. Bovendien heeft het toetsenbord een aantal sneltoetsen met de Fn-toets, waarmee je veel tijd kunt besparen. Dit toetsenbord is een perfecte keuze voor zowel gamers als professionele gebruikers. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het een solide en duurzame constructie heeft. Het toetsenbord is ook voorzien van een aantal speciale functies zoals handige media-knoppen, de mogelijkheid om meerdere profielen te maken en een geïntegreerde USB-hub voor het aansluiten van meerdere apparaten.

HelloGanss

5/5

Het HELLO GANSS HS108T is een krachtig gaming toetsenbord dat is gemaakt van duurzaam materiaal. Het toetsenbord heeft een ergonomisch ontwerp dat is ontworpen om comfortabel te zitten tijdens lange sessies. Het toetsenbord maakt gebruik van een White Feather mechanische schakelaar met een levensduur van meer dan 50 miljoen klikken. De White Feather-schakelaar is ontworpen om reactiever te zijn en biedt een verfijnde game-ervaring. Daarnaast biedt het toetsenbord een hot-swappable optie waarmee u uw schakelaar kunt wijzigen of vervangen wanneer dat nodig is. De RGB-achtergrondverlichting biedt een prachtige verlichtingseffecten die het toetsenbord een futuristische uitstraling geven. Met de kabel is het mogelijk om het toetsenbord via USB-C, Type-A of draadloos aan te sluiten. Met de Triple verbinding modi kunt u het toetsenbord aansluiten op meerdere apparaten tegelijkertijd. Bij het HELLO GANSS HS108T krijgt u een extra set van verwisselbare keycaps waarmee u de look en stijl van het toetsenbord kunt aanpassen. De anti-slip rubberen voetjes zorgen ervoor dat het toetsenbord stabiel blijft tijdens het spelen. Kortom, de HELLO GANSS HS108T is een complete gaming toetsenbord dat vele functies heeft om uw spelervaring te verbeteren.

Ewent Play

5/5

Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord met RGB-verlichting PL3350 biedt een snelle en accurate toetsaanslag. Met RGB achtergrondverlichting kunt u de helderheid en snelheid verstellen. Er zijn 21 RGB presets en 2 zelf-instelbare RGB presets. Daarnaast zijn er programmeerbare macro-toetsen en Anti-Ghosting toetsen. Met 12 multimediatoetsen en een Windows lock toets kunt u gemakkelijk de gamemodus in- en uitschakelen. Het toetsenbord heeft een aluminium top cover en is voorzien van een met nylon omhulde USB-kabel. En het is ook nog eens winnaar van de Goud award (5 sterren). Met dit Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord met RGB-verlichting PL3350 krijgt u een perfecte gaming ervaring. Het toetsenbord is uitgerust met een aantal geavanceerde functies waarmee u uw gameplay kunt verbeteren. Zo heeft het toetsenbord een verlichting met verschillende kleuren die kunt aanpassen aan uw voorkeur. U kunt ook de helderheid en snelheid instellen. Daarnaast heeft het toetsenbord programmeerbare macro-toetsen en Anti-Ghosting toetsen, zodat u met meerdere toetsen tegelijk kunt drukken zonder dat de prestaties eronder lijden. Met de 12 multimediatoetsen en de Windows lock toets kunt u gemakkelijk de gamemodus in- en uitschakelen. Het toetsenbord is uitgerust met een aluminium top cover en een met nylon omhulde USB-kabel, waardoor het duurzaam en betrouwbaar is. Bovendien heeft het toetsenbord de Goud award (5 sterren) gewonnen, waardoor u er zeker van kunt zijn dat u kwaliteit koopt.

Kinesis Advantage2

5/5

NO DESCRIPTION

Auteur

Mathilda

Mathilda

Ik ben Mathilda, een gepassioneerde elektronica-reviewer met een liefde voor technologie. Mijn levenspad werd gevormd door nieuwsgierigheid en een verlangen om anderen te informeren. Van jongs af aan was ik gefascineerd door gadgets en hun functionaliteiten. Nu deel ik mijn expertise en inzichten met de wereld via mijn reviews. Mijn woorden zijn een gids voor mensen die op zoek zijn naar de perfecte elektronica. Door mijn eerlijke en gedetailleerde beoordelingen hoop ik anderen te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Voor mij is er niets bevredigender dan anderen te helpen in de eindeloze wereld van elektronica.

mechanische toetsenborden test - Veelgestelde vragen

Waarom is er een top 10 mechanische toetsenborden? Nou omdat we mensen willen helpen om de beste mechanische toetsenbord voor hun te vinden. Wat is de beste mechanische toetsenbord? Dit zal voor iedereen anders zijn. Daarom hebben we een top 10, zodat er voor iedereen wel wat tussen zit.

Voor jezelf is het handig om een lijstje te maken van eisen die je hebt. Die kun je dan gebruiken om te kijken of er iets voor je tussen zit. Zo weet je direct of de mechanische toetsenbord voor je geschikt is en hoef je hier niet uren naar te zoeken.

De top 10 mechanische toetsenborden wordt zeker wel eens veranderd. Er zijn namelijk constant ontwikkelingen binnen de mechanische toetsenborden categorie. We willen er altijd voor zorgen dat alleen de beste mechanische toetsenborden in de top 10 staan. Daarom passen we de top 10 regelmatig aan. 

Als er nu dus niets voor je tussen zit, kan dit binnenkort wel het geval zijn. Het is altijd handig om over een tijdje weer te kijken welke opties er zijn. Zo zorg je ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van alle mechanische toetsenborden.

Als je op Makkelijkelectronica.nl rond gaat kijken, zie je dat we enkele ervaringen op de site hebben staan. Deze mechanische toetsenbord ervaringen zijn van mensen die al eens een mechanische toetsenbord gekocht hebben en hem getest hebben. 

Hier maken ze dan een ervaring over, zodat jij weet of het een goede mechanische toetsenbord is. Dit helpt ons weer om de top 10 op de juiste manier op te stellen. Zo voorkomen we dat er eventueel mechanische toetsenborden tussen zitten die eigenlijk in de praktijk toch niet zo goed zijn als gedacht.

Na vele mechanische toetsenborden te hebben vergeleken met elkaar is voor ons de best geteste mechanische toetsenbord deze: SteelSeries Apex 5. 

Deze SteelSeries Apex 5 is de best geteste mechanische toetsenbord uit onze vergelijking. Maar de gehele top 10 bestaat uit goede mechanische toetsenborden. Om een goede keuze te maken voor jezelf is het vooral belangrijk om te bepalen welke producteigenschappen jij belangrijk vindt. Heb je dit voor jezelf helder, dan vind je zelf een geschikte mechanische toetsenbord voor jezelf uit onze top 10 van de beste mechanische toetsenborden.

mechanische toetsenbord vergelijking - Laatste woorden

We hebben nog enkele tips voor je op een goede mechanische toetsenbord te vinden. De beste tip is door zelf op onderzoek uit te gaan en de specificaties te lezen. Aan de hand daarvan kun je bepalen of een mechanische toetsenbord bij je past of niet. 

De top 10 mechanische toetsenborden is een ideaal referentie punt, maar het is niet de bedoeling dat je hier doelloos in mee gaat. Zorg er juist voor dat de top 10 je helpt en je hier goed gebruik van kunt maken.

Conclusie best geteste mechanische toetsenborden

Zoals we bij onze lijst met top 10 mechanische toetsenborden hebben laten zien, is er voor iedereen iets te vinden. Of je nou op zoek bent naar een gaming-mechanisch toetsenbord of alleen een typistack nodig hebt: er is keuze genoeg. Zie het als een investering. Als je een goede, betrouwbare mechanisch toetsenbord koopt, heb je er jarenlang plezier van. Daarom raden we je aan om de informatie die we in deze blog hebben gepresenteerd goed door te nemen. Zodat jij het toetsenbord vindt dat helemaal bij je past. Mocht je nog verdere vragen hebben, dan ben je van harte welkom om contact met ons op te nemen.

 

Gepubliceerd op: 2 jan. 2024